2/25/2015

Lekkie biszkopciki :)

Składników jest zaledwie kilka, czas przygotowania ok 15 min z pieczeniem
koszt ok 2.5 zł- co za tym idzie-należy robić je samemu :)

Świetnie się sprawdzają jako spód do różnych ciast i deserów

Składniki  (ok 14-16 szt):
~ 3 jajka
~cały cukier wanilinowy
~3 łyżki mąki pełnoziarnistej/ orkiszowej
~2 łyżki mąki pszennej


Wykonanie:
Normalnie w biszkoptach należy ubić oddzielnie białka, następnie delikatnie łączyć je ze zmieszanymi żółtkami z mąką i cukrem.
Tutaj natomiast po prostu:
jajka miksuję/ucieram z cukrem dodaje mąki i dokładnie mieszam.
Na blasze wyłożonym papierem do pieczenia wykładam po łyżce ciasta
Bardzo fajnie wyrastają :)


5 komentarzy:

  1. Jakie piękne równiutkie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wyglądają :) Faktycznie zdjęcie oddaje ich lekkość :)

    OdpowiedzUsuń
  3. biszkopty domowej roboty to najlepsze co może być :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudowne biszkopciki, przyznam się, ze zawsze biszkopty kupuje, z chęcią skorzystam z Twojego przepisu i zrobię takie pyszne, domowe :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń