sobota, 21 lutego 2015

Musli z jogurtem owocowym


Szybkie śniadano dające mnóstwo energii :)

Podstawa mojego jadłospisu i sztampowe śniadanie :)
Zawsze kupowałam jogurty do płatków, przede wszystkim szybciej. 
Musli i jogurty z reguły miały stertę cukru- zmieniłam to
Jednak już mało produktów u mnie w lodówce jest przetworzonych 
i staram się wszystko robić sama :)


Składniki (2 porcje):
       musli:                                                                                
~2 łyżki płatków owsianych
~łyżka płatków kukurydzianych
~2 łyżki otrębów pszennych (z suszoną śliwką np)
~łyżeczka suszonej żurawiny
~łyżeczka rodzynek
~kilka migdałów/orzechów laskowych

jogurt owocowy:                                                                
~ 150 ml jogurtu naturalnego (gęsty najlepszy)
~dowolne owoce (u mnie: ananas, granat, gruszka, borówki)


Wykonanie:
Jogurt: do miksera wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji
Nie dodaję cukru bo owoce dla mnie same w sobie są wystarczająco słodkie

Musli: mieszamy wszystkie składniki ( ja robię zapas na 2 tyg z reguły :))

Do miseczki wlewamy jogurt ja na górę lubię również wrzucić całe nie zmiksowany owoc, np. winogrono :) i posypujemy płatkami







1 komentarz: