3/30/2015

Faszerowana, pieczona papryka

Bezmięsna "zapiekanka"
Oliwki-pomidor-mozzarella
Taka pizza a zamiast ciasta papryka :)

Składniki (2 porcję):
~duża czerwona papryka
~6-8 oliwek
~6 pomidorków koktajlowych
~2-3 suszone pomidory
~kulka mozzarelli
~2 średnie pieczarki
~pół cebuli
~sól, pieprz
~ew. pół papryki chili 


Wykonanie:
Paprykę dokładnie myjemy kroimy na pół,
Resztę składników kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem
i uzupełniamy nimi połowy papryk.

Oliwą smarujemy naczynie żaroodporne
i pieczemy w 180 stopniach ok 25 minut.

Ja polecam sos tzatziki
(jogurt grecki+czosnek+ogórek+sól+pieprz)


7 komentarzy:

  1. Uwielbiam faszerowane warzywa :-) super smaczne danie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosto, szybko, pomysłowo - takie jedzonko bardzo lubimy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam faszerowane warzywa, tak więc Twoja propozycja idealnie wpasowuje się w mój kulinarny gust :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo smaczna wersja nadziewanej papryki :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Pięknie wyglądaja papryczki i te ogonki przekrojone :)

    OdpowiedzUsuń