3/05/2015

Sos miętowy

Idealny jako dodatek np. do mięs.

Składniki:
~garść świeżej mięty
~kilka listków pietruszki (niekoniecznie)
~2 duże łyżki jogurtu naturalnego gęstego
~łyżeczka soku z cytryny
~szczypta soli i białego pieprzu

Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzucić do miksera
aż liście nie będą bardzo widoczne :)

Bardzo aromatyczny ;)


11 komentarzy:

  1. Lubię mięte ale takiego sosiku nigdy nie próbowałam, trzeba nadrobić:)

    OdpowiedzUsuń
  2. super sosik, myślę, że znakomicie sprawdzi się do dań wytrawnych, a z odrobiną cukru zamiast soli i pieprzu do potraw na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno szybko go spróbuję, uwielbiam świeżą miętę...

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawa propozycja i zmiana smaku :)

    OdpowiedzUsuń