czwartek, 30 kwietnia 2015

Chipsy z batatów


Dietetyczna przekąska- alternatywa dla tłustych chipsów
Jedyne co potrzeba to dowolna ilość batatów,
ze względu na to że będą cieniutkie wystarczy jeden średni :)
dodatkowo szczypta soli i pieprzu

Batata możemy obrać, następnie za pomocą obieraczki do warzyw
robić plastry chipsów i układać na papierze do pieczenia 
tak aby się nie stykały ze sobą, oprószyć solą i pieprzem
i wstawić do rozgrzanego piekarnika z termoobiegiem do 180 stopni.
Ja miałam bardzo cieniutko pokrojone
dlatego wystarczyło 5 minutek.
Wyjmujemy aż lekko zmienią kolor i zaczną się zawijać 


11 komentarzy:

  1. Super pomysł. Bataty bardzo lubię :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznie, zdrowo i kolorowo! dla mnie bomba
    Pozdrawiam!
    www.kornikwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. takie chipsy to wspaniała przekąska!

    OdpowiedzUsuń
  4. o, a ja właśnie wczoraj piekłam bataty (: czipsy też bardzo chętnie wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajna, zdrowa wersja chipsów, robiłem kiedyś, ale jabłkowe :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam. Uwielbiam frytki z batatów. Są pyszne :)
    Pozdrawiam,
    http://fit-healthylife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł na chipsy, bardzo mi się podoba, może za niedługo wypróbuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń