czwartek, 23 kwietnia 2015

Faszerowany bakłażan


Pyszne już prawie letni obiadek


Składniki (2 porcje):
~1 średni bakłażan
~100g fety
~100g mozzarelli
~50g kukurydzy
~10 pomidorków koktajlowych
~7-9 oliwek
~jajko
~bazylia
~szczypta: pieprz, ostra papryka


Wykonanie:
Zaczynamy od bakłażana. Dokładnie myjemy, kroimy na pół
i oprószamy solą miąższ i odstawiamy na ok 40 minut.

Do miseczki wrzucamy pokruszoną fetę, mozzarellę, 
pokrojone na pół pomidorki, oliwki, zeszkloną na łyżeczce masła cebulkę,
kukurydzę, pieprz, ostrą paprykę i jajkiem.





13 komentarzy:

  1. Co za smakołyki ja widzę ,cudowne danie.

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo smaczne nadzienie bakłażana :) ja czasami robie z kaszą jaglana i sosem beszamelowym, pycha :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. esencja smaków południa Europy:)
    ps. czy masz gdzieś gadżet do obserwowania inny niż google +?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tzn? nie wiedziałam, że są inne niż google+ i lista czytelnicza bloggera

      Usuń
  4. ależ pycha, można na instagramie konto założyć i na facebook'u :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. guziki do inst. i fb są u samej góry strony ;)

      Usuń
    2. no to ja juz więcej nie znam :-) może Ola ma pomysły inne :-)

      Usuń
  5. pysznie! uwielbiam takie zapiekane warzywa!

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszności kochana, mimi późnej pory z chęcią bym usiadła do takiego dania :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda cudownie, uwielbiam takie faszerowane bakłażany :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam faszerowane warzywa. Fajne nadzienie, musiało być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mniam. Uwielbiam faszerowane bakłażany. Są przepyszne :)
    Pozdrawiam,
    http://fit-healthylife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń