wtorek, 5 maja 2015

Lekkie Racuchy z serem


Lżejsza wersja racuchów domowych, nie mają tłuszczu ale mają smak :)
Składniki (ok 7-8szt):
~5-6 czubatych łyżek mąki pełnoziarnistej
~jajko
~2 łyżeczki cukru wanilinowego
~100 g sera białego
~duże jabłko
~70 ml mleka
~50ml jogurtu naturalnego
~łyżeczka płaska proszku do pieczenia

Wykonanie:
Jabłko drobno kroimy w kostkę dodajemy ser rozdrobniony widelcem,
następnie łączymy z resztą składników. Dokładnie mieszamy.

Smażymy uformowane łyżką placuszki na suchej patelni,
 na małym ogniu po 2-3 minutki z każdej strony


7 komentarzy:

  1. Uwielbiam racuchy.
    Pozdrawiam,
    http://fit-healthylife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam racuchy, chyba zrobię dziś na kolację!
    Pozdrawiam!
    www.kornikwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię racuchy, a z serem pewnie są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam śniadania na ciepło więc Twoja propozycja bardzo mi się podoba. A racuszki szczególnie są mi bliskie bo kojarzą mi się z mamą, która jest mistrzynią ich przygotowywania:)

    OdpowiedzUsuń