5/22/2015

Nadziewana papryka


Ostatnio polubiłam faszerowane warzywa i coraz więcej ich robię :)
tym razem na patelni :)

Składniki (1 porcja):
~długa papryka
~jajko
~100g sera feta
~pół cebuli
~5 oliwek
~8 kaparów
~30g kukurydzy
~pół ogórka kiszonego
~ew. pomidor
~pól chili
~sól, pieprz, bazylia
~dodatkowo kolba kukurydzy


Wykonanie:
Paprykę dokładnie myjemy odcinamy główkę i oczyszczamy.
Warzywa kroimy w kostkę, fetę rozgniatamy widelcem i mieszamy
wszystko razem z jajkiem i przyprawami.

Masą serową uzupełniamy paprykę.
Na patelni smażymy z dwóch stron (pod przykryciem)
ok 3-4 minut
Może być na łyżce tłuszczu.
W garnku zagotować wodę dodać łyżeczkę cukru 
i gotować kukurydzę przez 5 minut-wyjąć i posolić :)


9 komentarzy:

  1. Uwielbiam faszerowane warzywa. Mogłabym je jeść cały rok :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. O, coś innego - na ogół widuję papryki faszerowane mięsem a tu ciekawa odmiana. Muszę wreszcie sama wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię tak przygotowane warzywa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda świetnie :) zjadłabym taką z chęcią :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam faszerowaną paprykę :) Świetny przepis

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękne się to prezentuje, a na kukurydzę narobiłaś mi straszną ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Papryczki chili nigdy nie nadziewałam :)

    OdpowiedzUsuń