6/03/2015

Miruna z puree z batatów

 Lekki obiadek 

Składniki (1 porcja):
~średni filet miruny
~sok z 1/3 cytryny
~szczypta soli i pieprzu
~pół średniego batata
~1 cm startego imbiru
~łyżeczka masła


Wykonanie:
Do foliowego woreczka do pieczenia wkładamy płat ryby
oprószamy solą i pieprzem i kropimy sokiem z cytryny.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 15 minut.
W tym czasie gotujemy w osolonej wodzie batata 
lub gotujemy na parze

Miękki batat miksujemy z masłem dodajemy sól, pieprz i starty imbir
mieszamy dokładnie.

Na puree układamy rybkę :)


8 komentarzy:

  1. znaczy batatów Ry bko :-) uwielbiam ryby a miruny nie miałam okazji jeść cóż to za ryba?

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne połączenie smaków :) Bardzo apetycznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak to pięknie wygląda, a jak pewnie smakuje....

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam zarówno puree tradycyjne jak i bataty, więc połączenie musi być nieziemskie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zaciekawiło mnie - nawet bardzo:)

    OdpowiedzUsuń