poniedziałek, 20 lipca 2015

cykoria faszerowana pastą ze smażoną rybą


Nie każdemu odpowiada goryczka zawarta w niej,
A tu jest zależność z czym ją podawać,
W tej wersji czuć jej cudowną chrupkość ale bez goryczy, mimo, że jest surowa
W tej wersji super sprawdzi się jako przystawka lub przekąska na przejęcie! :)


Składniki (10 sztuk):
~10 liści cykorii
~150 g sera białego
~80-100 g smażonej ryby 
tu: tilapia
~łyżeczka majonezu
~łyżka jogurtu naturalnego
~sól, pieprz,
~łyżeczka oleju
~łyżeczka soku z cytryny

Wykonanie:
Rybę pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
Smażyć na oliwie nie dłużej niż 3-4 minuty- ryba szybko jest gotowa. Albo usmażyć 
filet a później pokroić.
Wystudzoną rybę połączyć z resztą składników.
Masą rybko-serową uzupełniać liście :)


4 komentarze:

  1. Super pomysł. Jestem ciekawa jak smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba bym na to nie wpadła - zupełna nowość:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie urocze maleństwa :) Jestem ciekawa smaku :)

    OdpowiedzUsuń