7/15/2015

Sałatka z hummusem i rukolą

Zwykle hummus wykorzystywałam jako dip do warzyw lu na grzankę
postanowiłam pokombinować troszkę z nim :)

Składniki (1 porcja):
~garść umytej rukoli
~50-70 g hummusu
~1/3 czerwonej cebuli
~2-3 suszone pomidory
~kilka plasterków różnokolorowych papryk
~4-6 oliwek
~sos winegret:
wymieszane: 
kilka kropel soku z cytryny, łyżeczka oliwy,
szczypta soli i pieprzu


Warzywa pokroić, ułożyć na rukoli,
z hummusu uformować kulki i ułożyć na sałacie, 
Polać całość sosikiem.
Można również wymieszać sam hummus z sałatką bez sosu
zamiast formować kulki z niego.



3 komentarze:

  1. super pomysł na sałatkę, pięknie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na wykorzystanie hummusu!

    OdpowiedzUsuń