środa, 25 listopada 2015

Sałatka z wołowiną, orzechami, brie


Moja ulubiona- zdecydowanie
Składniki:
2 porcje
~2 duże garści mieszaniki sałat z rukola/ bądź sama rukolę
~20dag wołowiny
~4 plastry szynki 
~garstka orzechów nerkowca
~pol chili
~70g sera brie
~kilka suszonych pomidorów
~kilka pomidorów koktajlowych
~łyżka oleju rzepakowego

Wykonanie:
Rozgrzewamy olej, smażymy pokrojona drobno chili następnie mięso proszymy pieprzem i dorzucamy- wg uznania trzymamy na ogniu, ja lubię półkrwiste, dlatego po 3 minutki z każdej strony, nie solimy wcześniej bo wołowina moze byc twarda- dopiero po usmażeniu. Dajemy miesku odpocząć. 
Na pozostałym tłuszczu parzymy orzechy,
Ręczne składników kroimy i układamy na talerzu na wierzch układamy pokrojone mięso. 
Mięso jest soczyste dlatego zastępuje sos. Lecz gdy jest go nie za wiele kropimy oliwa.





1 komentarz: