sobota, 21 maja 2016

Grillowany schab z ananasem


Zwykłe grillowe mięso,
Ale jedzone z dodatkiem słodkim.
Tworzy to razem zaskakująco smaczne połączenie.


Składniki:
(2 porcje)
~2 grubsze kotlety schabowe
~2 plastry ananasa
~papryka ostra w proszku

~łyżka miodu
~3 łyżki oleju rzepakowego
~2 łyżki sosu ostrygowego
~3 ząbki czosnku
~sól, pieprz


Wykonanie:
czosnek przeciskamy przez praskę,
mieszamy z olejem, pieprzem, solą, miodem i sosem.
Mięcho rozbijamy troszkę i dokładnie w marynacie smarujemy

Ananasa nacieramy papryką ostrą

Jedno i drugie wkładamy do lodówki na minimum godzinkę.

Grilujemy  do ulubionego stopnia wypieczenia.
Jak widać na obrazku, ja tradycyjnie delkikatnie,
Moj Monsz maksymalnie spieczony.
Polecam jeść razem



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz