6/02/2016

Spaghetti z awokado i bazylią

Makaron- jakże w moim manu czesty,
aż zdziwienie wkrada się na moją twarz myśląc,
 że kiedyś nie były zbyt często w moim menu.
A obecnie- co najmniej 2 razy w tygodniu ;-)

Ten bardzo świeży, przełamany pikantną papryczką.


Składniki:
(2 porcje)
~ok 200g makaronu
~1 dojrzałe awokado
~spory pęczek świeżej bazylii
~2 ząbki czosnku
~2 łyżki parmezanu
~pół zielonej ostrej papryczki
~łyżka oliwy z oliwek


Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie
resztę składników miażdżymy za pomocą blendera.
Parmezan możemy zostawić do posypania lu połączyć z pastą.
Gotową pastę mieszamy z makaronem.

Jest naprawdę genialna!
Może spokojnie służyć jako pasta na kanapkę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz