7/10/2016

Masło makrelowe

Gdy słyszę masło makrelowe/ pasta makrelowa
Ciągle mam przed oczami chwile kiedy moja mamusia uświadomiła mi, że ją robi sama.
Było dla mnie nie do uwierzenia to.
Cudownie jest miec 8 lat i odkrywać świat.
Teraz oczywiście robie ją sama,
chociaż mamy chyba lepiej smakowała ;-)

Składniki
~1 średnia wędzona makrela
~30 dag dobrego masła
~2/3 koncentratu pomidorowego

Wykonanie:
Wrzucamy wszsytko do pojemnika i blendujemy na gładką masę.

Jemy ze świeżym chlebkiem i cebuklą.
Ja jeszcze smaruje to majonezem ale osoby, które regularnie odwiedzją moją stronę wiedzą, że jestem nienormalna i uzależniona od tego białego sosu ;-)




1 komentarz:

  1. Uwielbiam makrelę, a w takiej wersji jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń