środa, 24 sierpnia 2016

Zapiekanka z jajkami i parówką i serami


Tak, tym razem raj dla mojego męża
Wszystkie składniki, które uwielbia, myślę, że innym też może posmakować
Składniki:
1 porcja
~pół średniej bagietki
~1 parówka
~pół średniej cebuli
~mały pomidor, bez miąższu
 ~1/3 papryki
~połowa kulki mozzarelli
~2 łyżki startej gołdy
~1 jajko
~papryka słodka, sól, pieprz

Wykonanie:
Bagietkę kroimy wzdłuż uważając, by nie przeciąć jej do końca,
wydrążamy srodek bagietki,
Parówkę, cebulką, paprykę dowolnie kroimy, pomidorka parzymy, zdejmujemy skórkę, wydrążamy miąższ, kroimy w kostkę dodajemy do reszty- dokładamy jajko, gołdę, doprawiamy po szczypcie przypraw.
Spód bagietki wykładamy pokrojoną w plastry mozzarellą,
dodajemy na górę nasz farsz.

Pieczemy w temp 180 stopni ok 15 minutek



1 komentarz: