1/19/2017

Pieczone Kasztany

Idealne na tę potrę roku.
Tak naprawdę miałam z nimi do czynienia pierwszy raz, ale nie ostatni.
W smaku przypominają słodkie ziemniaki,
Jednak bardziej mięsiste.
Bardzo dobrze nadają się na zdrową przekąskę do filmu,
ale z całą pewnością znajdą zastosowanie do past czy sosów.

Składniki:
~kasztany jadalne- dowolna ilość

Wykonanie:
Kasztany moczymy ok 40 minut, te, które wypłynąna wierzch możemy usunąć, z całą pwnością coś z nimi jest nie tak.
Następnie kasztany płuczemy i nacinamy krzyżyk na wypukłej części- troche mozolne, ale musimy to zrobić, w przeciwnym wypadku kasztany przy zetknięciu z chłodnym powietrzem po prostu wybuchną.

Nacięte wykładany na papier do pieczenia i pieczemy w tempeaturze 200 stopni ok 20 minut.

Jemy, albo przynajmniej obieramy, jeszcze ciepłe- chłodne trudniej się obiera



1 komentarz: