1/15/2018

Pasta kanapkowa z kurczakiem

Propozycja na gotowane mięsko, np z zupy- czyli jak nie marnować niczego ;-)



Z reguły zupy gotuje bezmięsne- jedynym wyjątkiem jest rosół i krupnik,
później ciężko znaleźć wykorzystanie dla mięsa, a smażone jest nudne ;-)

Tym razem postanowiłam zrobić z niego pastę.

Składniki:
-mięsko ugotowane (2 udka)
-kilka ogórków korniszonych pokrojonych w kostkę
-pół posiekanej cebuli
-pół papryki żółtej i czerwonej pokrojonych w kostkę
-pieprz i papryka ostra 
-łyżka serka do smarowania pieczywa, np. philadelphia

Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Jemy z dowolnym pieczywem.



1 komentarz:

  1. Wprost przepadam za takimi rarytasami na kanapkę. Mmmm...

    OdpowiedzUsuń

Jeżeli spróbujesz któregoś z moich przepisów- przyślij do mnie zdjęcie!
Z chęcią umieszcze je na moim Fb!