5/23/2018

sałatka z brokułem i jajkiem, fetą

Polecam jako obiad do pracy!


Wiosenna sałatka,
Osobiście bardzo lubię.

Składniki:
1 porcja
1/3 brokuła
4 rzodkiewki
1-2 jajka
100g sera feta

biały sos:
łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
posiekany koperek
pieprz

Brokuł gotujemy na pół twardo- nie ma nic gorszego jak rozgotowany blady brokuł. 5 minut we wrzątku, następnie pare chwil w wodzie z lodem. Odsączyć.
Jajka gotujemy 6 minut wkładając surowe do wrzątku.
Układamy: Brokuł w różyczki, jajko na 4, feta w słupki, rzodkiewka na 4.
A tak naprawdę- krójcie jak Wam pasuje ;-)

Polewamy sosem (najlepiej przed samym jedzeniem). Ja szykuje sałatkę wieczorem a rano polewam sosikiem.



1 komentarz:

Jeżeli spróbujesz któregoś z moich przepisów- przyślij do mnie zdjęcie!
Z chęcią umieszcze je na moim Fb!