6/11/2018

Przekąska z szynki parmeńskiej

10 minutowa przystawka, gdy goście zaskoczą



Szybciutka i smaczna
Jak już mnie znacie, jestem fajką majonezu.

I tutaj go nie zabraknie.

Składniki:
opakowanie szynki parmeńskiej/szwarcwaldzkiej
średnia papryka czerwona
2 świeże ogórki gruntowe
ser feta- myślę, że może być też inny ulubiony
majonez
ew. szczypiorek

Zamiast majonezu, żeby odchudzić, możemy szynkę smarować serkiem do pieczywa
(wtedy rezygnujemy też z sera).

Wykonanie:
Każdy płat szynki (możemy go pomniejszyć wg potrzeb) rozkładamy,
smarujemy majonezem i układamy pokrojoną w plastry paprykę, ogórek, ser i szczypiorem.
Zawijamy delikatnie, aby nie rozerwać szynki.
wykałaczka nie powinna być potrzebna.

Uwielbiam sobie szykować taką przekąskę do filmu.






2 komentarze:

  1. Taka przekąska na pewno smakuje obłędnie :) Ślinka leci :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja i parmezan to jedno, jak Jedi i MOC.... Silna jest pokusa ta!!!

    OdpowiedzUsuń

Jeżeli spróbujesz któregoś z moich przepisów- przyślij do mnie zdjęcie!
Z chęcią umieszcze je na moim Fb!