2/05/2019

Tatar z łososia


Przystawka lub lekka kolacja.


Dla miłośników surowych ryb.
Należy pamiętać by spożywać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Składniki
2 osoby:
150 g łososia z dobrego źródła
sok z połowy cytryny
średniej wielkości dojrzałe awokado
pół malej cebuli
2 ogórki gruntowe
koperek siekany
pieprz

Wykonanie:
łososia kroimy w kostkę, dodajemy pieprz
ogórka i awokado kroimy w podobna kostkę, cebulę siekmy.

Układamy warstwowo:
ogórek
łosoś
cebula
awokado
koperk, ew pieprz
skrapiamy całość cytryną.

Najlepiej tatarka podawać z grzankami.




1 komentarz:

  1. Uwielbiam lososia pod każdą postacią :) Surowego jadłam tylko w sushi, ale czemu by nie spróbować takiego tatara z awokado? Super pomysł!

    OdpowiedzUsuń

Jeżeli spróbujesz któregoś z moich przepisów- przyślij do mnie zdjęcie!
Z chęcią umieszcze je na moim Fb!